9 Kasım 2013 Cumartesi

Göztepe Gül Parkı

Göztepe'deki Gül Parkı'nı hiç gezdiniz mi? Şiddetle tavsiye ederim, hele bahar aylarında çok çok güzel. Şimdi bile şehrin içinde nefes alınabilecek bir vaha gibi geldi bana. Sakinliği, huzuru insanı tazelemek için ideal.




İşte dün bu parkta gezerken yeni bir şey öğrendim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı telefonlar ve tabletler için bir uygulaması varmış. Adı "Gulizar", yani Gül bahçesi. Önce bu uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz. Tabi bir de herhangi bir QR Reader uygulaması indiriyoruz eğer henüz yoksa.


Her gül çeşidinin altında gülün türü, adı, rengi ve QR Kodunun bulunduğu bir tabela mevcut. Aynen aşağıda görüldüğü gibi. Bu kodu QR Reader uygulamanızla okuttuğunuzda sizi Gülizar uygulamasında o gülün sayfasına götürüyor. Burada çiçeğin özellikleri ve kullanım türü ve bakımıyla ile ilgili bilgiler mevcut. Ayrıca uygulamada güller ile ilgili birçok genel bilgi mevcut.


Benim gibi teknolojiyi hayatınızın her anında kullanmaktan keyif alıyorsanız, işte size yeni bir uygulama. Hem ruhunuzu beslerken, hem de biraz bilgilenmekten ne zarar çıkar :)). Hele havaların hala güzel gittiği bugünlerde fırsatı kaçırmayın derim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder